פורסם על ידי: ayouly | 13 בינואר 2010

לזניה גבינות מהירה

נוף של בית

כמה שזה לא יאומן אחרי 4 שבועות של אוכל צרפתי מטורף, האמת היא שאני מתגעגעת לאוכל הפשוט, הישראלי, של הבית. געגועים לשקשוקה טובה, סלט ירקות אמיתי ואפילו לסיר פתיתים מתובל.
ב"סנדק" נאמר – If you want to shoot – shoot, Don't talk! זה ההבדל האמיתי בין הצרפתים לישראלים. הצרפתים אומרים X ומצפים שאתה תעשה את תהליך החשיבה שיוביל בדיוק להפך (קצת כמו נגזרות במתמטיקה) אבל אם אתה לא צרפתי – אין סיכוי שאתה תגיע למסקנה המתבקשת. אנחנו אומרים משהו ומתכוונים אליו. צרפתי יכול לנהל איתך שיחה במשך 10 דקות ובעצם לא להגיד כלום ואחר כך תצטרך לפענח למה הוא התכוון. ישראלי ניגש ישר לעניין, לפעמים בצורה בוטה מדי – אחרי 4 שבועות בסגנון הצרפתי, אני מרגישה שאני לא מצליחה להתמודד עם שניהם.
באוכל זה להפך,הצרפתים אוהבים את האוכל נקי, בלי התבלינים ועם הרבה דם,  אנחנו צריכים להוסיף את הטעמים ולבשל היטב.
לעומת זאת , אני נמסה כאן כל ארוחה מחדש ממבחר הקינוחים. עשרות סוגי פאי, אקלרים, פחזניות, קרמבלים, פירות מבושלים בצורות שונות ועוד פטיפורים ופרלינים מדהימים.אז, רגע לפני שאתחיל להביא את הצבעים והתמונות מתוך הקונדיטוריה האמיתית…

ארוחה ביתית ישראלית, שהייתי חותמת עליה כאן ועכשיו.

לזניה

חומרים:

עלי לזניה
מלית:
2 גביעי קוטג'
100 גר' גבינה מלוחה
100 גר גבינה צהובה
2 ביצים
מיכל שמנת לבישול

רוטב:
קופסת רסק עגבניות קטנה
3 כפות שמן זית
שן שום כתושה/ כפית שום כתוש
עגבניה פרוסה דק
1/4 כוס מיים רותחים
אורגנו, בזיליקום (רצוי טריים, חתוכים גס ביד ואם אין אז מיובשים)
מלח, פלפל

הכנה:

מלית- לערבב את 2 גביעי הקוטג' עם הגבינה המלוחה, ביצה ,2/3 מיכל שמנת לבישול -3/4 מכמות הגבינה הצהובה.
את שאר הגבינה הצהובה, שליש מיכל השמנת והביצה לערבב בקערה נפרדת יחד.
רוטב- לערבב את כל החומרים יחד למעט המים הרותחים. להוסיף את התבלינים בהתאם לטעם האישי ( אני מוסיפה 4 עלי בזיליקום, חצי כפית אורגנו וחצי כפית מלח וטוחנת מעט פלפל), להוסיף את המים בהדרגה עד לרמת הסמיכות הרצויה ברוטב. (אני משתמשת במעט פחות מרבע כוס).
הרכבת הלזניה-

להניח את עלי הלזניה בתחתית התבנית (לא צריך לבשל!), עליהם למרוח מחצית מכמות הרוטב. על הרוטב נשפוך מחצית ממלית הגבינות. נרכיב שוב את 3 השכבות (עלים, רוטב, מלית) מעל שכבת המלית השניה נשים שכבת עלים שלישית ומעליה נשפוך את המלית הנפרדת (שמנת, ביצה וגבינה צהובה).
לאפות בתנור כ-45 דקות בחום של 180 מעלות. אם הלזניה משחימה ועוד לא עבר זמן האפיה ניתן לשים נייר כסף מעל התבנית בתנור ולהמשיך באפיה.

בתאבון


תגובות

  1. הלזניה נוסתה בזה הרגע, ויצאה פשוט נהדרת. פשוט וטעים, בדיוק מושלם לחוסר הזמן שלנו:)

    נטלי


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: