פורסם על ידי: ayouly | 18 בפברואר 2010

מתחת לשמיכה – אורז הבית

"אני לא יודע לאן אני ממשיך מכאן
פשוט מוכרח ללכת
משאיר זאב בודד בערפל
תמונות על הקירות"
אביתר בנאי / אותיות פורחות באוויר

להיות חולה בחו"ל זה לא כיף.. אני מתגעגעת לפינוקים של הבית.
לאמבטיה חמה, לשכב מול הטלוויזיה בסלון ולראות סרטים, לאכול אוכל עם המון אהבה וסגולה נגד מחלות (מרק, אורז, תבשילי ירקות), לשמוע את משפחת בנאי -אביתר, מאיר, אהוד לסירוגין, לבקש שיקנו לי את המגזין בנות הכי טפשי שיש בסופר ולמרק מהביל או סיר אורז עם ירקות.
מקור המתכון לאורז עם הירקות הוא בקומונה שחייתי בה בשנת שירות שלי.
כשאני משווה את מקום העבודה הנוכחי לשנת השירות, רוב הפרמטרים האובייקטיבים נוטים לטובת
עבודה כאן. לדוגמא – מלון לעומת דירה רעועה, אוכל גורמה צרפתי לעומת אוכל מתקציב של 150 ש"ח לאדם בחודש ולסיום כפר פסטורלי באלפים לעומת לוד. ולמרות כל זה הייתי מעדיפה להיות עכשיו בלוד.

לוד כמו שלא הכרתם

אז, המתכונים הצרפתיים יחכו (בעיקר בגלל קשיי המרת כמויות ושאין לי איך לבדוק את הכמויות החדשות) ובינתיים אתן את המתכון לסיר האורז שהייתי כל כך רוצה לטעום ממנו עכשיו…

מרכיבים (כמות ל- 2-3 אנשים רעבים)

בצל בינוני קצוץ דק
גזר חתוך לקוביות קטנות
2 חצאי פלפלים בצבעים שונים (אדום/צהוב/ירוק) חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות קצוצות דק (עם כל המיץ שיוצא מהן!!!)
כוס וחצי אורז (כל סוג אורז מתאים)
מים רותחים לפי היחס על חבילת האורז (לרוב זה יחס של 1:2)
מלח, פלפל
פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה/ פתיתי צ'ילי
2-3 כפות שמן זית

הכנה:

לחמם סיר על אש בינונית עם שמן הזית (כמות שתכסה את תחתית הסיר), להוסיף לסיר את הבצל והגזר ולטגן עד שהם מתרככים (בערך 3- 4 דקות).
להוסיף לבצל והגזר את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד 2 דקות ואז להוסיף את העגבניות והמיץ. להנמיך את האש לנמוכה ולבשל הכל יחדיו על לרתיחה.
לתבל את הסיר בכפית מלח, רבע כפית פלפל, כף פפריקה מתוקה ולבחירתכם האם להוסיף פפריקה חריפה ו/או צ'ילי כמידת רצונכם.
להוסיף את האורז לסיר ולערבב היטב. לבשל את האורז עם תערובת הירקות בין דקה ל-2 ואז להוסיף את המים הרותחים ולהמשיך לבשל את האורז עפ"י הוראות היצרן.
יש לערבב את הסיר מדי פעם בתהליך הבישול.

מומלץ לשלב עם סלט מלפפונים טריים (לחתוך את המלפפונים לקוביות עם מעט שמן זית) וגבינה לבנה (או שסתם התרגלנו לשילובים ממש מגעילים בקומונה)

בתאבון


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: