פורסם על ידי: ayouly | 15 באפריל 2010

בבית. קצת מתוק, קצת מלוח – בוטנים בקרמל

לחזור לארץ זה להתלהב מפיצריה חדשה בעיר
לחזור לארץ זה לטייל בגולן ולהבין שאפילו הפרות כאן מדברות עברית.

אין כמו המטבוחה של אמא והטחינה של אבא

לחזור לארץ זה ארוחת בוקר ביתית.

לחזור לארץ זה לקנות פלאפל ברחוב ושלא יהיה איכפת שהטחינה מטפטפת.
זה לצאת לשחק פריזבי בגן השעשועים השכונתי.
לחזור לארץ זה לשבץ במשפטים מילים בשפות זרות.
לחזור לארץ זה לגלות שתל אביב נראית קטנה ומלוכלכת.
לחזור לארץ זה לחשוב לאן הטיסה הבא.
לחזור לארץ זה לשבת עם החברים "בדיוק כמו לפני הצבא" רק שכולנו הרבה יותר בוגרים.
לחזור לארץ זה לנסות לספר חוויות אבל שום דבר לא יוצא.
לחזור לארץ זה לתהות למה יש חדשות כל שעה ברדיו, אם בכל פעם הדבר היחיד שמשתנה זה התחזית.
לחזור לארץ זה לפנטז על ים כחול ולמצוא מלא ערסים עם מטקות. ובכל זאת להנות.
לחזור לארץ זה לחזור לבשל. ולאפות. ולנסות להכין בשרב את המתכונים שבמקור שייכים להרי האלפים.
לחזור לארץ זה לחפש עבודה. ולנסות להחליט מה ללמוד.

ואחרי הכל, אין כמו בבית.
קצת מתוק – קצת מלוח.

כמו… בוטנים בקרמל.

חצי כוס סוכר
2 כפות מים
200 גר' בוטנים ללא קליפה (או כל אגוז אחר)
קורט מלח (אלא אם הבוטנים עם מלח ואז אפשר לוותר)

הכנה:
לשפוך את הסוכר למחבת, לפזר את 2 כפות המים מעל, להוסיף את המלח ולהניח על אש קטנה (או בינונית, אם אתם מנוסים בהכנת קרמל)
לתת לתערובת להתחמם – היא תעשה שקופה ואז תתחיל לבעבע, בהתחלה היא תקבל צבע קרם עדין – לחכות עד שמתחיל להופיע בחלק מהמקומות צבע קרמל עמוק.
ברגע שהוא מופיע (גם אם רק בכמה נקודות ולא בכל המחבת) לשפוך פנימה את כל הבוטנים ולהתחיל לערבב בטירוף (!).
אני השתמשתי במזלג. כשכל העיסה בצבע קרמל וכל הבוטנים מכוסים (זה עניין של חצי דקה – דקה), הבוטנים מוכנים!

דגשים, טיפים ועצות לחיים מאושרים יותר.

1. לעבוד עם מחבת טפלון!!! אחרת יהיה סיוט להפריד את הבוטנים מהמחבת ולנקות.
2. יש הבדל בין צבע קרם לבין הקרמל והתערובת צריכה זמן בישול רציני עד שהיא משתנה (בחום נמוך – כמעט דקה!) לכן,לא לנסות לקצר תהליכים ולשפוך את הבוטנים קודם כי אז לא יצא לכם בוטנים בקרמל אלא בוטנים במשהו לבן וגרגרי (מניסיון).
3. כשהבוטנים מתקררים במחבת (ובעיקר אם זה לא טפלון אלוף) – זה לא פשוט לנתק אותם מהמתכת.אופציה זה להעביר את כל הבוטנים כשהם עוד חמים למשטח פלסטיק ושלטח אותם. (לדוגמא- צלחת פלסטיק של ילדים).
4. הקרמל הולך נפלא גם עם אגוזי מלך, שקדים ואגוזי פקאן (לא מסוכרים!).
5.  כיף לנשנש סתם ככה, אני נוהגת להגיש את הבוטנים מעל לפודניג שוקולד.
האמת שכרגע אני עובדת על המתכון המושלם לפודינג – גלידה ומבטיחה לפרסם בקרוב. (שילוב מתכונים צרפתים – ישראלים – ספרדים).

מבטיחה מתכון לפודינג יותר טעים מאשר בתמונה..

מודעות פרסומת

Responses

  1. אוחחחחח, בוטנים בקרמל זו אהבה ישנה. נראה מעולה!

    נטלי

  2. […] לערבב עד שהם כולם מתכסים בקרמל. זו אותה הטכניקה כמו הבוטנים בקרמל. כשהאגוזים כולם מכוסים בקרמל- להוריד את המחבת מהגז […]


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: