פורסם על ידי: ayouly | 27 באפריל 2010

עוגיות חמאה – פיסטוקים – חמוציות ללא סוכר

לכולנו יש כשלונות.
יש כשלונות שניתן לדבר עליהם ויש כשלונות שאנו מחביאים בחדרי חדרים (כמו דיסק של בריטני ספירס מימי חטיבת הביניים) .ב- 3 ו חצי שנים האחרונות חייתי בצפיפות עם אנשים אחרים וגיליתי מה המשמעות של חוסר פרטיות. וכך למדתי שיעור חשוב – לצחוק על הכשלונות שלי.  יכול להיות שבגלל זה אני מספרת לכל העולם על הבחור הראשון שאמר לי "לא" ועוד השתמש במשפט שלי. הוא רואה בי ידידה. זה יותר מהמשפט שלי, אצלי זו ממש דרך חיים. ופתאום מהפך! כמו חרב פיפיות, מישהו משתמש בזה כנגדי.
אבל, סתיתי מן הנושא.
לכולנו יש כשלונות ולכולנו יש סודות.
כשמחפשים "סודות" בגוגל, מגיעים לדף ציטוטים. אחד מהם הוא (ותסלחו לי מראש על מקור הציטוט):
"כמובן, מה שקרה בינך לבין פרופסור קווירל הוא סוד מוחלט, כך שבאופן טבעי כל בית הספר יודע על זה."
אלבוס דמבלדור אומר זאת להארי פוטר באחד מספרי הסדרה. (טוב נו, בספר הראשון – אני מודה, אני חנונית)
והסוד שרציתי לחלוק איתכם הוא שגם עוגיות מכוערות יכולות להיות טעימות.
ואני מדברת על מתכון לעוגיות חמאה – פיסטוקים – חמוציות שהופיעו בבלוג של נטלי, העוגיות שיצאו כל כך יפה בפוסט המשותף שלה ושל טל ואצלי במטבח יצאו בצורה מביכה. את העוגיות החלטתי להכין בגרסא ללא סוכר לסבתא שלי, כשהוצאתי אותן מהתנור, התלבטתי מה לעשות. בזמן ההתלבטות האם לזרוק אותן או לא – גיליתי שחיסלתי כבר 3 עוגיות והיד עוד נטויה… אז למרות התמונות המפלילות, אני מפרסמת את המתכון – כי הן פשוט טעימות.

עוגיות חמאה – פיסטוקים וחמוציות – ללא סוכר (כ- 40 עוגיות):

חומרים:

להביא מתנה עוגיות בסלסלה - תמיד מזכיר לי את כיפה אדומה

180 גרם חמאה (אני השתמשתי במחמאה בשביל שהעוגיות יהיו פרווה) רכה.
1/3 כוס כמוסוכר
1/4 כפית גרידת לימון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
כוס וחצי קמח
1/2 כוס פיסטוקים
1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
ביצה
2 כפות פיסטוקים טחונים גס (אופציה משדרגת – כף סוכר חום)

הכנה:
להקציף במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והכמו סוכר. כשהתערובת נהיית קרמית, לעצור ולהוסיף את המלח, הקינמון וגרידת הלימון. להמשיך לערבל עד שהתבלינים נבלעים. להוסיף את הקמח לתערובת במיקסר בהדרגתיות, ז"א לשפוך חלק מהכמות ולערבב כמה פעמים (טל ממליץ לעשות זאת ב-3 נגלות, אני הסתפקתי ב- 2 ויצא טוב) ולבסוף, להוסיף את הפיסטוקים והחמוציות.  ברגע כשיש בצק אחיד והתוספות התערבבו בו, יש לעצור את המיקסר (אם נערבב יותר מדי העוגיות לא יצאו פריכות) ולצנן את הבצק על מנת שנוכל לפסל אותה.
לאחר 30 דקות שהבצק נח במקרר, נוציא אותו מן המקרר ונחלק ל-2. כל חלק נגלגל לנקניק (בהתחלה ביד ואז בעזרת נייר אפיה) וניצור ממנו תיבה. לאחר מכן נצנן שוב את התיבה – הפעם כשעתיים בפריזר(כן, אני ממליצה בפריזר ולא במקרר על מנת שהבצק באמת יתקבע בצורה שיצרנו לו!).  נוציא את הבצק ונמרח אותו בביצה טרופה (את כל 4 הצדדים), אח"כ נפזר מעל הגליל את הפיסטוקים הטחונים (ואם רוצים לערבב את כף הסוכר החום איתם – משדרג!). לסיום נפרוס את העוגיות לפרוסות של כחצי ס"מ.
את החלק הזה של ההוראות, אני ממליצה בחום לקרוא בקישור לפוסט של טל ונטלי- כי בו אני הסתכתי גם וזו הסיבה לצורה (או יותר נכון לחוסר הצורה) של העוגיות.
את העוגיות נאפה במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות.

בסופו של דבר, סבתא שמחה מהעוגיות


Responses

  1. אני בכלל לא מבינה למה את אומרת שהן יצאו לא טוב. בעיני הן נראות מעולה – טעימות ויפות. שמחה שאהבת 🙂 אגב – את העוגיות בפוסט הכין טל, אני בעוונותי עדיין לא ניסיתי את המתכון 🙂

    נטלי

  2. קודם כל המתכון שווה ביותר.
    אבל ההעוגיות אצליכם יצאו כמו ביסקוויטים כאלו יפים ואצלי הם נהרסו בחיתוך. לא נורא ותודה על המחמאה.

  3. היי,
    המתכון נראה סבבה ואני בהחלט רולה לנסות אותו, רק שאלה קטנה…אני לא מצליחה להבין מתי מצרפים את הפיסטוקים והחמוציות…ביחד עם הקמח?
    תודה מראש ושנה טובה

    • אהלן שרית,
      את צודקת, שכחתי לכתוב את זה במתכון, אני מתנצלת. את הפיסטוקים והחמוציות מוספים מיד אחרי הקמח. מערבלים עד שהתוספות יבלעו בתערובת ולא יותר.
      שיהיה חג שמח ושנה טובה!

  4. תודה 🙂 ושנה טובה ומתוקה 🙂


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: