פורסם על ידי: ayouly | 4 במאי 2010

קראמבל פירות

"כמו כוכבים המוצאים את הדרך לכל חלון
כמו יום המציץ אל כל עין נפקחת
כאור,
אצבעות שנגעו בנימת החלון האחרון
והרעידו שמחה, וימוד הפחד
ויהי מזמור"

לאה גולדברג

קראמבל פירות (תפוחים/נקטרינות/ אפרסקים או הכל יחד)

אם מיכאל, השף הצרפתי שבילתי במטבחו במשך 3 חודשים, היה יודע שזה המתכון הראשון שלו שאפרסם – רוב הסיכויים שהוא היה מולק את ראשי.
אבל, מיכאל עדיין לא קורא עברית ולשמחתי אני יכולה לפרסם את המתכונים לאחת העוגות שאני הכי אוהבת בכל הזמנים.
העוגה מוכנה אחרי 35 דקות מהרגע שהתחלנו – כולל זמן אפייה. מה שהופך אותה לאטרקטיבית במיוחד, בזמנים לחוצים כמו עכשיו.


חומרים:
7 פירות (לבחירתכם) חתוכים לקוביות.
100 גר' חמאה
3/4 כוס כוס קמח
1/2 כוס סוכר
100 גר' שקדים/ אגוזים קצוצים
אופציית שדרוג – קינמון / אגוז מוסקט/ סילאן/ מייפל

הכנה:
לחתוך את החמאה הקרה לקוביות ולערבב אותה בקערה עם הקמח, הסוכר והאגוזים (והתבלינים היבשים אם בוחרים לשדרג את העוגה). לערבב את כל החומרים למרקם של פירורים כמו שרואים בתמונה. ניתן לערבב ביד (ואז לנסות לעבד את הבצק כמה שפחות כדי לא יתחמם) או בפוד פרוססטור.

לפזר את הפירות החתוכים בתבנית – אם רוצים עוגה גבוהה אז לשים 2-3 שכבות של פרי ואם אין מספיק פירות אפשר גם שכבה אחת.
על הפירות לפזר את הסילאן או המייפל אם רוצים (אני בד"כ לא שמה, אך מי שחושש לרמת המתיקות יכול לשים)


לכסות את הפירות בתערובת הפירורים
ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה

מומלץ להגיש עם גלידת וניל (אמיתית) או קפה או פיסטוק או כל טעם אחר מגניב שמתחשק.
או לשלב את זה עם קוקטייל פירותי (כמו שאנחנו עשינו הפעם) או פשוט להתנפל עם 2 מזלגות והרבה רצון טוב.


בתאבון


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: