פורסם על ידי: ayouly | 14 במאי 2010

על תל אביב ועוגיות שוקולד עם הפתעות

כבר 5 ימים (כמעט) שלמים שאני נמצאת תחת הסטאטוס תל אביבית.
עוד בחורה שמשוטטת בטייץ וטוניקה בעיר הגדולה (בחיפה הרגשתי מיוחדת) ועסוקה בלחלום.
בטיול בספרד, בכפר נידח פגשנו איש מבוגר ומרתק. יום אחד אני אספר עליו כאן אבל משפט אחד מהשיחה בנינו נחרט אצלי
"אין לי בעיה עם חולמים. להפך, גם אני חלמתי לשנות את העולם. הבעיה עם הבן שלי שהוא חולם להיות איש עסקים. אני לא מבין מה בין חולמים וכסף".

יכול להיות שזה מה שעמד מולי כשהחלטתי להתפטר מהעבודה הנהדרת שלי אחרי 5 ימי עבודה.
התקבלתי לעבודה במקומון של העיר הגדולה וחשבתי שזהו, אני הולכת לכבוש את העולם ולפרסם את דעתי המנומקת על הכחדת החרצית המצויה  בעקבות רבי קומות באבן גבירול.
אבל, המציאות ביקשה שאתעורר ומצאתי את עצמי בתפקיד משרדי משמים, עם משכורת גבוהה ואפס עניין וסיכוי נמוך באמת להתקדם לכיוון הכתיבה.
אז, בצעד שנוגד כל הגיון – התפטרתי, כי בגיל 22 עדיין מותר לרדוף אחרי חלומות.

ובמקום להקליד מודעות פרסומות בתוכנת מחשב, אני הולכת לשמח ילדים קטנים ולאכול הרבה גלידה והפעם לא יהיו קשורות בכך שמלות פאייטים.
אז, אני הולכת למכור גלידה וללבוש שמלות צבעיוניות והרבה פרחים בשיער.
האמת שאני רוצה להרגיש בדיוק כך:

עוגיות שוקולד עם הפתעות/ עוגיות אורגזזמה

אלו עוגיות הבית, כשהבאתי אותן לצבא קראו להן "עוגיות אורגזמה" וככה אני מציגה אותן. הרעיון בעוגיות האלו הוא להוסיף כמה שיותר תוספות
והפלא ופלא – זהו בדיוק המתכון שאני משתמשת בו כבסיס לעוגיות של הקוקילידה. אז, כדי לסייע לעצלנים אני אכתוב שוב את המתכון.

חומרים:
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום [אפשר גם לבן]
1 ביצה
100 גר' שוקולד מריר מומס + כף מים [במיקרו, לבדוק כל 20 שניות מה מצבו – ולערבב, שוקולד מריר במיקרו שומר על הצורה]
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח [חשוב מאוד- לא לוותר, לא מורגש בסוף!]
1 כוס ו-2 כפות קמח
תוספות:
כוס פצפוצי שוקולד לבן
חצי כוס אגוזים קצוצים – מלך/פקאן/ אגוזי לוז/ פצפוצי שוקולד מריר
2 כפות ליקר קפה/שוקו/ אייריש קרים
הכנה:
להקציף את החמאה עם הסוכר כ- 2 דקות, להוסיף את הביצה ולהמשיך להקציף עוד מעט.
להוסיף את השוקולד, תמצית וניל, אבקת אפיה ומלח ולערבב. ועכשיו – שעת התוספות!
לערבב את התוספות שמתחשק לכם בלב שמח וטוב. ותזכרו – כמה שיותר תוספות, כך העוגיה תגרור יותר גניחות.
לאחר שהתערובת נהיית אחידה להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהוא נבלע התערובת.
בעזרת כפית ליצור תלוליות קטנות על תבנית עם נייר אפייה. חשוב לשמור מרווחים בין העוגיות  כי הן מתרחבות ותופחות. נאפה כ 8-10 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
לא לגעת בעוגיות עד שהן מתקררות, אחרת הן יתפרקו!

בתאבון ושבת שלום


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: