מנות אחרונות ומה שלפניהן
רוב הסיכויים שהתל אביבים כבר מזהים את הכותרת. בכל מקרה, זה שם של מסעדה ברח' רוטשילד. מישהו מתנדב לנסות אותה איתי?
בת דודה שלי שהייתה צעירה, בערך בגיל 5 שטחה בפני המשפחה תאוריה שאומצה על ידי כולנו בשמחה.
היא הסבירה לנו שיש לה 2 קיבות – אחת לאוכל והשניה למתוקים. וזה שהיא לא סיימה את האוכל כי היא שבעה לא אומר שאין לה מקום לקינוחים.
אותנו היא שכנעה, אז מתכון לארוחה שלמה – פסטה וקינוח.
פסטה ברוטב עגבניות ופלפלים
ל- 2 מנות של אנשים רעבים.
חצי חבילת פסטה (אפשר ספגטי ארוכים, פנה (עיגולים קצרים), שבלולים ואני הכי אוהבת את המסולסלים) מוכנה לפי הוראות היצרן.
רוטב:
2 בצלים
2 שיני שום חתוכות קטן או כפית שום כתוש
3 עגבניות קצוצות (לשמור את כל הנוזלים!!!)
פלפל אדום קצוץ
קופסא קטנה של רסק עגבניות
חצי קופסת רסק עגבניות קטנה עם מיים רותחים
אורגנו, בזיליקום
מלח, פלפל
הכנה:
מטגנים בסיר קטן עם שמן זית את הבצל הקצוץ עם השום עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את הפלפל ומערבבים מעט (בערך דקה) ואז מוסיפים את העגבניות הקצוצות (עם כל הנוזלים שלהן).
מבשלים ומערבבים במשך 4 דקות עד שהעגבניות מאבדות מעט מהצורה והפלפלים כבר יותר רכים.
מוסיפים את קופסת רסק העגבניות ומודדים באותה קופסא פחות או יותר חצי עם המיים הרותחים (חסכון בכלים!).
מתבלים באורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל וממשיכים לבשל במשך 3 דקות עד שנהיה רוטב אחיד.
מערבבים עם הפסטה.
בתאבון…
סלסלות קדאיף עם קרם דיפלומט ופטל
בזמן ההכנה של היפיות האלו בבית, או יותר נכון כשסיימתי להכין את קרם הפטיסייר הסתובבתי והכרזתי "עשיתי פטיסייר! עשיתי פטיסייר!", הורי שאוהבים אותי עד מאוד הביטו בי בפליאה ותהיה, אך בעיקר קיוו מאוד שלעשות פטיסייר לא קשור לכרטיס האשראי שלי.
לאחר מכן הוספתי קצפת לקרם הפטיסייר מה שהפך אותו לדיפלומט – כשהסברתי את זה לאבי היקר הוא הסביר לי שקרם לא יכול להיות עם תואר ודרש בתגובה לדעת מתי אני מתכננת להתחיל את התואר שלי. הבעיה שלי זה שהוא מתחיל לברר מתי זה ה"בקרוב" שהוא מקבל כתשובה קבועה.
מזה תשובה קבועה – בערך מגיל 12 כשהוא התחיל לשאול אותי מתי אני מתכננת ללכת לאוניברסיטה – שאז בעיקר חלמתי על ללכת לסיטי הול.
– מבוסס על מתכון של מסעדת לילית-
סלסלת קדאיף:
350 גר' שערות קדאיף
150 גר' חמאה מומסת
חצי כוס אבקת סוכר
לערבב הכל יחד ולרדד בשקעים של תבנית מאפינס ממתכת (ללא תחתיות נייר) ומשומנת!!!
קרם דיפלומט:
2 כוסות חלב
5 כפות קונפלור
4 חלמונים
גרגרים מחצי מקל וניל
חצי כוס סוכר
שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה אך לא קשה.
לערבב את הקורנפלור עם החלמונים ורבע כוס חלב בקערה.
בסיר לחמם את שאר החלב, הוניל והסוכר יחד – כמעט עד רתיחה.
לקחת חצי כוס מתערובת החלב ולשפוך אותה באיטיות לקרונפלור עם החלמונים והחלב. לערבב כל הזמן את התערובת של החלמונים והחלב.
לשפוך את החלמונים, חלב וקורנפלור לסיר עם שאר החלב ולערבב בלי הפסקה (בעצם עשינו השוואת טמפרטורות). בערך אחרי 2-3 דקות הקרם יתחיל להסמיך.
להוריד את הקרם מהאש ולערבב היטב. לשפוך לקערה, לצפות בניילון נצמד ולהכניס לקרור.
והנה גם אתם עשיתם פטיסייר…
אחרי שהקרם מתקרר – הוא יהיה במרקם של גוש גומי -נטרוף אותו במטרפה ידנית עד שהוא נהיה קצת פחות צמיגי
ואז נקפל אליו את הקצפת. נשמור בקרור.
הרכבת המנה:
נעביר את הקרם לשקית זילוף ונזלף אותו יפה בתוך הסלסלות.
נשים פירות לקישוט מעל – פטל או פירות חתוכים אחרים.
קדאיף זה הקינוח הכי אהוב עליי! אני אוהבת להכין קדאיף עם גבינה רזה כדי לשמור על המשקל.
By: חיה on 30 במאי 2010
at 11:46
[…] שונה, היא לקחת את קינוח שערות הקדאיף ופשוט להחליף את בסיסו, להכין את קרם הפטיסייר ולפזר מעל […]
By: טארטים להמונים « לפתן צימוקים on 6 ביוני 2011
at 8:48