פורסם על ידי: ayouly | 28 במאי 2010

פוקצ'ה

להיות תייר במקום בו אתה גר זה כמו לאכול שוקולד עם סוכריות קופצות.

גם זה תל אביב

"אינני תיירת.
אני אישה במסע.
תייר הולך למקום שבו עדיין לא היה.
איש במסע הולך למקום שבו עדיין לא היה אבל מרגיש שכבר היה.
מוכרח להיות. כי המקום ממתין.
תייר הולך למקום שם המיים מפכים, גועשים,נשברים, מתנפצים, מאפילים או בוהקים ברסיסים וצבעים.
איש במסע הולך למקום שם המיים שרים."

מים שרים/ פנינה עמית

פוקצ'ה (כמות שתלווה ארוחה של 6 אנשים בערך)

פוקצ'ת בצל סגול, בטטה, רוזמרין וקשקבל

2 כוסות קמח
כפית שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מיים
לציפוי – 3 כפות שמן זית, מלח גס, ירקות קלויים בתנור/ בצל מטוגן/ זעתר/ עגבניות מיובשות/ גבינות/ זיתים

הכנה:
לשים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. לערבב אותם יחד
למדוד בכוס 1/4 כוס שמן זית ולמלא אותה עד פיה במיים נעימים (כאלה שנשטוף בהם את הידיים).
לשפוך את הנוזלים לקערה ולערבב עם כף בהתחלה ואז ללוש עם הידיים במשך 3 דקות.
לתת לבצק לתפוח במשך שעתיים לפחות (על עדן החלון, סתם על השיש, ליד האח בחורף, ליד תנור פועל)
להעביר את הפוקצ'ה לתבנית ולשטח את הבצק באמצעות הידיים, לעשות מעין שקעים כאלו של האצבעות ולצפות הכל ב3 כפות שמן זית (אותם נמרך עם הידיים) ונפזר מעל מלח גס ועוד תוספות רצויות…
לאפות בתנור במשך 25 דקות בחום של 180 מעלות.


תגובות

  1. […] חומרים למנה ל-3 אנשים (פוקצ'ה גדולה, או 3 אישיות) : המתכון לבצק הוא חצי מכמות המתכון לבצק פוקצ'ה שכבר פורסם כאן […]


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: