פורסם על ידי: ayouly | 19 ביוני 2010

טראפלס שוקולד

ולחשוב שזה היה הנוף שלי במשך 3 חודשים

בימים שחם מדי בשביל לנסות ולנשום בתל אביב
ובקייפטאון הצרפתים מפסידים 2:0 למקסיקו.
החרדים ממלאים את הארץ בהפגנות
והאלג'יראים והאנגלים יוצאים תיקו וביציע מתנהלת תופסת דגלים.
בימים כאלה, המחשבה ההגיונית היחידה שאני מצליחה להעביר במוחי היא- איפה תחנת המזגן הבאה שלי.
לאחר מכן, אני תוהה האם יוון תעוף מהמונדיאל לפני השמינית גמר ואני רשמית אוכל להיות אוהדת כתומה.
ובשלב השלישי אני יכולה להתעמק בשאלות חסרות המשמעות של החיים –
מה מוכיח שיותר חם – זיעה בגבות או זעה בשפה העליונה? מה אני אוכל היום לארוחת צהריים? האם להתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר הקרוב? איך יהיה פחות חם- אופניים או ברגל? איפה אני אטייל בסין? גלידה או סורבה?
טוב נו, גלידה או סורבה זו בהחלט שאלה בעלת משמעות.
ובמקביל  שוב אורזת את בגדי ומכינה את עצמי למעבר דירה נוסף – חזרה הביתה ומשם לסין.

וכדי להעביר ימים שכאלה צריך גלולת שוקולד קרה, מתוקה ומרירה.

טראפלס שוקולד -אייריש קרים – אגוזי לוז

טראפלס

חומרים
400 גר' שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו (ניתן להמיר 100 גר' שוקולד מריר בשקולד חלב)
250 גר שמנת מתוקה
100 גר' אגוז לוז
3 כפות סוכר
1 כף מים
3-5 כפות אייריש קרים, רצוי בייליס (לפי כמות האלכוהול הרצויה בטראפלס! שניהם יוצאים טוב!)
חצי כף גרגירי קפה (ניתן להמיר במנת אספרסו)
3 כפות קקאו

אגוזי לוז

הכנה:
1.
נתחיל בהכנה של אגוזי הלוז בקרמל. (ראו הערות!)
נקצוץ את אגוזי הלוז לחתיכות קטנות באמצעות סכין גדולה.
נכין קרמל במחבת – 3 כפות הסוכר להמיס במחבת עם כף מיים כשהסוכר מתחיל לימס להוסיף את האגוזים הקצוצים לערבב עד שהם כולם מתכסים בקרמל. זו אותה הטכניקה כמו הבוטנים בקרמל. כשהאגוזים כולם מכוסים בקרמל- להוריד את המחבת מהגז ולתת להם להתקרר מעט, לערבב אותם כל כמה זמן כדי לוודא שלא נוצר גוש אחד.

2. הכנת תערובת הטראפלס.
לחמם את השמנת המתוקה בסיר קטן על אש בינונית, כשבצדדים מתחילות הבועיות הקטנות שלפני רתיחה להוסיף את גרגירי הקפה והאייריש קרים. לערבב עד שכל גרגירי הקפה נמסים ואז להוסיף את השוקולד המריר. לערבב היטב, כשהשמנת נצבעת בצבע השוקולד, להוסיף את אגוזי הלוז ולהמשיך לערבב עד שיש תערובת אחידה.
לשפוך את התערובת לתבנית מרופדת בנייר כסף / ניילון נצמד ולהכניס לפריזר למשך 5 שעות לפחות.

תגלגלו אותי

3. יצירת כדורי הטראפלס.
להוציא את השוקולד מהפריזר ולחתוך אותו בעזרת סכין חדה וגדולה לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ. לקחת כל קוביה ולגלגל אותה לכדור. כשהשוקולד מתחיל לימס להחזיר אותו לכמה דקות בפריזר ולהוציא שוב. את כל הכדורים לאחר שסיימנו לגלגל יש להכניס לפריזר לקירור ויצוב חוזר. לאחר שסיימנו לגלגל את כל השוקולד לטראפלסים קטנים וחמודים. נשים את כולם בקערה עם 3 כפות קקאו וננער אותה היטב. כשנפתח אותה (אחרי שוך ענני הקקאו) תמצאו שם טראפלס מצופים קקאו למופת!

טראפלס מישהו?

הערות חשובות:
1. כמו שאתם רואים אין יותר מדי מרכיבים בטראפלס ולכן חשוב להשתמש בשוקולד איכותי כי זה מה שקובע את טעמו של הטראפלס.
2. ניתן לחסוך את העבודה עם אגוזי הלוז ופשוט לקנות ברס בחנויות קונדיטוריה. ברס זה בעצם אגוזי לוז חתוכים בקרמל ואז להוסיף 100 גר' לשוקולד.
3.  ניתן לגוון בתוספות של הטראפלס- ניתן להחליף את הבייליס בוויסקי או פרנג'ליקו (ליקר אגוזים), ואף לוותר על האלכוהול לחלוטין.
את אגוזי הלוז ניתן להמיר באגוזים אחרים וכמובן ניתן לוותר על הקפה שבליקר.
מבחינתי שילוב הטעמים של קפה- אגוזים- שוקולד- אלכוהול הוא מושלם אבל זה לא מחייב את כולם.
4. אחרון חביב – ציפוי הקקאו – ניתן לוותר עליו אבל אז הצורה הטראפלס פחות מושכת, ניתן להחליף אותו לאבקת סוכר או אגוזים קצוצים.


Responses

  1. יאמי יאמי יאמי!


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: