פורסם על ידי: ayouly | 3 ביולי 2010

עוגת פירות קיצית

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בקיץ זה תחושת הקלילות שעוטפת הכל, תחושה שנשארה מהימים בהם לחופש הגדול הייתה משמעות עבורי – מה כבר יכול לקרות בקיץ?

הכל אני יכול, בחופש הגדול!

אז אומנם כבר נוכחתי לגלות עד כמה הגישה הזו מוטעת (או עד כמה כיף להעביר קיץ במקלט), אבל לפעמים אני לוקחת נשימה עמוקה ומרגישה את פרפרי החופש בבטן ומתמכרת לתחושה.

פשוט להיות לבד בחופש הגדול

ברגעים כאלו, שאני מרגישה את כל הנימים שבגופי, אני רוצה לצעוק ולקפוץ ולטייל ולנשום ולישון תחת עץ דקל על חוף הים ולפתע נדמה לי כי באמת הכל אפשרי, שהקיץ הזה שמקיף אותי, שוכן גם בתוכי.

אז, רגע לפני הנסיעה הקרבה למזרח – עוגות עם טעם של בית וטעם של קיץ.

עוגת פירות בחושה

יש אינספור וריאציות לעוגת פירות בחושה ורובן מוצלחות. הכיף הוא בעוגה שכזו היא שניתן כל פעם להחליף את הפרי ועדיין יוצאת עוגה מעולה.
בנוסף, אני אוהבת לצרף סוגים של אגוזים שונים לעוגה – בהתאם לסוג הפרי שהשתמשתי, בפעמים האחרונות שהכנתי אותה השתמשתי בנקטרינות ופיסטוקים, ובמשמשים ושקדים.

עוגת משמשים ושקדים

חומרים

200 גר חמאה רכה
1/2 1 כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
גביע יוגורט/ שמנת חמוצה

7-12 פירות טריים חתוכים לקוביות (כמות הפירות תלוייה בגודל הפרי – לדג' הייתי צריכה פחות נקטרינות מאשר משמשים)
60 גר' סוג האגוזים הרצוי מוקפצים בקרמל (3 כפות סוכר, כף מיים, כפית חמאה- לחמם על האש עד שהתערובת משנה צבע ואז להוסיף את האגוזים ולערבב היטב. להוריד מהאש ולהעביר את האגוזים לנייר אפיה ולפזרם עליו – כדי שלא יתקשו כגוש אחד).

הכנה

לחתוך את הפרי הרצוי לקוביות ולהשרות את הקוביות ב- 1/4 כוס ברנדי ו-4 כפות סוכר כחצי שעה.
לסנן את הפירות מהנוזלים ולהוסיף חצי כוס קמח לפירות ולערבב אותם יחד (זה גורם לכך שהפירות לא ישקעו לתחתית העוגה).

המשמשים והקמח - הנקמה

להקציף בקערת המיקסר את החמאה הרכה והסוכר, לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הביצים ולבסוף את המלח. להוסיף בסירוגין את השמנת החמוצה והקמח (בערך 3 פעמים כל אחד) ואז לעצור את המיקסר, להוסיף את הפירות עם הקמח ולערבב ידנית. להעביר את העוגה לתבניות (2 אינגליש קייק גדולות) ולקשט מלמעלה באגוזים המקורמלים.

בדרך לתנור

לאפות בחום של 160 מעלות במשך שעה פחות או יותר – עד שהעוגות מושחמות והקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים.
אם העוגות משחימות מלעמלה ועדיין נוזליות – לכסות אותן בנייר כסף ולהמשיך באפייה.

אין כמו עוגה בשביל להעביר את העיתון

בעיקר כשזה עיתוני מונדיאל


Responses

  1. צבעי הבלוג שלך משדרים קרירות וקיץ והעוגות שלך נראות נפלא, עוגות פירות קיץ הן נפלאות וגם מצטלמות נפלא.

    מגי

  2. עוגה שאנסה לעשות
    והיא בוודאי גם תצליח
    עושה רושם של מתכון אירופאי

    תודה
    מדניאל


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: