פורסם על ידי: ayouly | 30 בספטמבר 2010

עוגת דבש

שתהיה שנה מתוקה

לרוב מאוד קשה לשים את האצבע על הנקודה בה התחיל דבר ונגמר, לעיתים זה בלתי אפשרי.  ואז מגיע טיול, שנתחם ב- 12 שעות טיסה וברור לי היטב מתי הוא התחיל ומתי הוא נגמר. אצל הנוצרים יש רגע בו השעון עובר מ – 23:59 ל- 00:00 ובאיפוס הזה נגמר השנה הקודמת, בשבריר שניה עברנו להתחלה חדשה. ואצלינו, היהודים – יש כמעט חודש של חשבון נפש וחגיגות של סוף התחלה. אתמול חגגנו את סוף קריאת התורה והתחלה של קריאתה מחדש.

מבחינתי רק כעת נגמרה לה השנה הקודמת תש"ע ונכנסתי לתשע"א. כעת, כשאני שוב בבית אחרי השנה שנגמרה. אני מסתכלת כעת ותוהה על התחנות שדילגתי בניהן, למדתי בהן, אספתי מהן מה שרציתי וגם כמה דברים שלא. על חופש ועל מוסר עבודה, על עושר ופינוק ועל עוני וסגפנות.  וכמובן על החיים שבינהם- החיים בין פסגות האלפים לפסגות ההימאליה.
והשנה הזו מה צופנת? החיים מעל פסגת הר הצופים.

"כל שנה מתחילה בסימן שאלה" תפוח בדבש מחזיר אותי לגן

למדני אלוהי ברך והתפלל,

על סוד עלה קמל על נגה פרי בשל,

על החירות הזאת לראות, לחוש, לנשום.

לדעת, לייחל, להיכשל.


למד את שפתותי ברכה ושיר הלל

בהתחדש יומך עם בוקר ועם ליל

לבל יהיה עלי יומי היום כתמול שלשום,

לבל יהיה יומי עלי הרגל.

לאה גולדברג

עוגת דבש (מתכון ל- 2 תבניות אינגליש קייק ארוכות)

חומרים:

2/3 כוס שמן
3/4 כוס דבש
כוס תה (או קפה) חזק ורותח.
3 כפות bad apple – (וויסקי תפוחים). ניתן להמיר בכל ליקר אחר
3/4 כוס סוכר חום (דמררה או כהה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח
3 כפיות סודה לשתיה
2 ורבע כוסות קמח רגיל

הכנה

1. לערבב את השמן עם הדבש, התה, הליקר והסוכר בקערה. התה הרותח ממיס את כל החומרים ועוזר להם להתחבר לתערובת.
2. להוסיף את תמצית הוניל, הקינמון, אגוז מוסקט, מלח והסודה לשתייה. לערבב הכל ולהניח לתערובת להתקרר מעט (בערך 3 דקות).
3. להוסיף את הביצה לתערובת ולערבב אותה היטב ולאחריה להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהקמח נבלע (כבר הזכרתי כמה פעמים שעוגות בחושות אסור לערבב יותר מדי מהרגע שמוסיפים את הקמח).
4. להעביר את הבלילה לתבניות, למלא כל תבנית כ- 2/3 מגובהה, מאחר והעוגות תופחות.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 50 דקות בערך, לבדוק שהעוגות משחמיות ולתקוע קיסם בעוגה ומטרתנו שהוא יצא יבש/ עם מעט פירורים לחים.

את העוגה הזו אני אוכלת כל השנה

שדרוגים:

לרוב אני אוהבת להוסיף לעוגות בחושות כל מיני תוספות בדוגמת פירות חתוכים או אגוזים אך העוגה הזו בעיני עשירה מספיק ואינה צריכה תוספות.
במידה ואתם מעוניינים לשדרג מעט את העוגה, ניתן להוסיף אגוזי מלך או אגוזי פקאן ( קצוצים לחתיכות גסות, במידה ומערבבים בבלילה או מונחים כקישוט מעל).
אופציה נוספת – ניתן להוסיף לעוגה זו תפוחים חתוכים לקוביות, במידה ואתם בוחרים בתוספת הזו יש לצמצם את כמות הנוזלים בעוגה (מאחר והתפוחים פולטים נוזלים בזמן האפיה). ל-2 עוגות כאלו מספיק להוסיף תפוח וחצי חתוך לקוביות ויש להקטין את כמות התה בעוה ל- 3/4 כוס.
את התוספות אנו מוסיפים יחד עם הקמח.

ובשנה הבאה אולי אשאיר פירורים

מודעות פרסומת

Responses

  1. איפה רשום ביצה ברשימת המצרכים?


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: