פורסם על ידי: ayouly | 22 באוקטובר 2010

עוגת בננות, קפה ושוקולד

בחיים במקום חדש תמיד יש את התקופה הראשונית – הבתולית, שהכל עדיין מפתיע. בניין הפקולטה שבנוי בצורה מעגלית, הנוף של כיפת הזהב מהחלון בכיתה בשעת שקיעה, הסקרנות הטבעית שמתעוררת בשיעורים מסויימים, השקט וההמולה שמסתדרים ביחד בעיר העמוסה הזו – פינה לצד פינה.
שאלות של למה דווקא שם, למה דווקא את זה, היכולת הבסיסית להכיר ולרכוש חברים – מיומנות שפיתחתי וזנחתי ועתה אני משתמשת בה שוב מתוך רצון.
שואלים מה אני אוהבת בעיר הזו וזה מזכיר לי את השאלה של איזה צבע אני הכי אוהבת – זה קצת מבלבל כי בכל יום אני אוהבת צבע אחר.
היום אני אוהבת טורקיז וחום.

בית זה הרבה יותר מ-4 קירות

אנחנו עדיין בתהליך של הפיכת הדירה לבית. עדיין בתקופת ירח הדבש של השותפות. עוד מעט נכנס לשגרה עגמומית ונהיה עסוקות בחיי היומיום ומי לא שטפה כלים. אבל עכשיו עוד יש לנו את החירות להתעסק בצמיחת העציצים ולבחור תמונות לסלון.
לתהות כיצד להפוך את המקום הזה לביתי יותר לכל אחת מאיתנו. בשבילי, אחת התשובות היא לאפות, למלא את הדירה בריח, כזה שנותן קצת תחושה של פעם.
עוגה ביתית –

 

גילוי נאות: השברים הם לא של אותה פרוסה...

עוגת בננות- קפה

מתכון (מתאים ל- 2 תבניות אינגליש קייק קטנות או אחת ארוכה ו- 3 מאפינס)

2 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 בננות גדולות מרוסקות או 3 בינוניות
1/4 כוס תמצית קפה (2 כפות קפה מגורען (או 3 נס פושטי) ב- 1/4 כוס מיים חמים)
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

שוקוצ'יפס

הכנה:

לערבב בקערה את הביצים עם הסוכר והשמן עד למסה בהירה ותפוחה.
להוסיף את הבננה והקפה ולערבב עד שיש לנו תערובת אחידה.
להוסיף את הקמח, א. האפייה, המלח והשוקוצ'יפס לקערה ולערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת ולא יותר (אחרת העוגה תקבל מרקם משונה ומבאס).
להעביר את הבלילה לתבניות לגובה 2/3 – זהירות! היא תופחת.
לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך כ- 50 דקות. לבדוק עם קיסם לאחר 50 דקות. אם על הקיסם יוצאים מעט פירורים או נקי – היא מוכנה, אם לא – לתת לה עוד כמה דקות ולבדוק שוב.

הערות:

1. אני אוהבת לגוון בטעם העוגה הזו ולהעשיר אותה בתוספות. התוספות יכולות להיות שוקוצ'יפס, פקאן קלוי, שקדים או אגוזי מלך קצוצים. שמכינים את העוגה לילדים- ניתן להחליף את הקפה במיץ תפוזים לטעם ניטרלי.
2. שדרוג נוסף זה להמיר חלק מהקמח בשקדים טחונים. ניתן להמיר כ- 1/2 כוס קמח ב- 3/4 כוס שקדים, העוגה תקבל טעם מיוחד (רוב האנשים לא מזהים כי זה שקדים) ותהיה מעט יותר רכה).
3. בחלק מהעוגות הבחושות ממירים שמן ברסק תפוחים. בעוגה זו לא מומלץ לעשות זאת מאחר שבמילא חלק מכמות השומן הומרה במחית הבננות.

 

בתיאבון ושבת שלום


תגובות

  1. איילת שלנו, את נהדרת. יש לך אבחנות נבונות ונכונות ואת מבטאת אותן בצורה ברורה ויפה.כיף לקרוא את הגיגייך.
    שלך תמיד ארי ומקי.


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: