פורסם על ידי: ayouly | 30 באוקטובר 2010

כיסוני גבינה

הפעם אני אהיה פרקטית.
כי בים של עבודות בשבוע השלישי ללימודים אני מרגישה שאני טובעת.
אז כיסוני גבינה – נישנושים שמעבירים נפלא את החרישה יחד עם ספל קפה (ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד אחרון…)
והכי נפלא – שניתן להקפיא ולהפשיר בטוסטר אובן (אל תגידו מיקרו!) והם עדיין טעימים!

אחלה של נשנוש לשיעורים משמימים

מצרכים:

בצק:
3 וחצי כוסות קמח
1-4 כוס שמן זית
1 ביצה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מיים

מלית:
גבינת טוב טעם
500 גר' גבינות קשות מגורדות (רצוי קוביית מלוחה וגבינות נוספות לגיוון – צהובה, צפתית, קשקבל, גאודה,קממבר- כל גבינה תיתן טעם שונה לכיסונים)
2 ביצים
תבלינים מגניבים לבחירה – (עלי נענע, בזיליקום, רוזמרין או כל דבר שנראה לכם שיתאים לגבינות)
חצי כפית מלח

 

עם בזיליקום או עם נענע - היה על כך ויכוח קשה

הכנה:

לערבב את כל חומרי הבצק יחד וללוש היטב. לפצל את הבצק ל- 2 כדורים ולהניח אותו לנוח במקרר לחצי שעה
לערבב את חומרי המלית ביחד (מלבד העלים).
לאחר חצי שעה (או יותר, רק אז קחו בחשבו שהבצק יתקשה מעט) לרדד את הבצק לעלה דק ככל הניתן .
נחתוך את הבצק לריבועים (כמו בתמונה העליונה)  – מכדור אחד (חצי בצק) יוצאים בד"כ 16 כיסונים קטנים או 12 גדולים.
על כל ריבוע לשים כפית עם המלית שהכנו ואותה אפשר לקשט בעלי התבלין.
את הריבוע נקפל כמו קוואה-קוואה (כל פינה פנימה) ונהדק ונניח הפוך על התבנית (שהחלקים המקופלים למטה).
לאפות את מאפי הגבינה בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמשחים.

 

יחי החנונים!


Responses

  1. יחי החנונים לגמרי! גם אני טובעת בים של עבודות להגשה….
    רעיון מדליק ומהיר. מגניב.


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: