פורסם על ידי: ayouly | 7 בנובמבר 2010

מרק תירס

בשעות בין ערביים, בצעידה מן האוניברסיטה לדירה.
השמיים תופסים את הצבע הנכון והאוויר דיי קריר, מלא בתחושת רווחה שעוד יום נגמר ועבר בשלום.
המילה סטודנטית עוד לא מתגלגלת יפה על הלשון ועדיין לא רגילה לחזור כל יום הביתה ולפתוח קלסרי מאמרים.
זה הזמן שבו אני מפנטזת מה אוכל לארוחת ערב היום, באוויר ההרים לרוב אני מוצאת את עצמי רוצה משהו חם ומנחם.
אין כמו מרק.

ברוב דירות הסטודנטים שיצא לי לראות – המטבחים לא היו מאובזרים יותר מדי. המשפחה והחברים שלי ידעו שאצלי זה לא ילך.
וככה קיבלתי במתנות המון דברים מפנקים – קנקן לחליטת תה, שהולך מצויין עם הנענע והלואיזה שגדלים בעציצים שקיבלתי מתנה.
תבניות שונות ומשונות לעוגות ועוגיות וכמובן, בשביל מטבח שלם גם מיקסר ובלנדר.
אני מקווה שלקראת סוף השבוע אפרסם את עוגת הקצפת לימים עמוסים במיוחד אבל עד אז- אחנוך את הבלנדר שלי עם מרק התירס.

הגם אתה ברוטוס? מתחזה לסיני?

מרק תירס (מתאים ל-3 אנשים רעבים)

חומרים:

המשפחה המרוחבת (אפילו הלאקי במבוק כאן)

קופסת שימורים תירס (אם משתמשים בתירס ללא סוכר – יש להוסיף כפית וחצי סוכר למתכון)
בצל בינוני
כוס ורבע מים
1 וחצי כפות רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל חריף
1 כפית פפריקה מתוקה
אופציות נוספות:
שן שום
כף אבקת מרק בטעם עוף
בצל ירוק קצוץ

הכנה:
1. לטחון בבלנדר את כל תכולת קופסת השימורים של התירס (עם הנוזל!)
2. לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו עם מעט שמן זית (אני משתמשת בתרסיס שמן זית) כשהבצל נהיה שקוף ניתן להוסיף את השום.
3. להוסיף לסיר את התירס הטחון ולאחר מכן את המים ( את הכוס ורבע מים ניתן תחילה לשפוך למיכל הבלנדר שיאסוף את שאריות המחית ולשפוך לסיר).
4. כשהמרק מתחמם לתבל בסויה, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (והסוכר ואבקת המרק , במידה והחלטתם להוסיף)
(5. אם בחרתם להוסיף את הבצל הירוק, ניתן לחתוך אותו לטבעות ולשים מעל המרק בקערות ההגשה)

הערות שוליים:

למרות שבכל מסעדה סינית בארץ מגישים מרק תירס, בכל תקופתי בסין לא ניתקלתי פעם אחת במרק תירס.
ויקי מאמריקה טוענת שזה מתכון שלהם בכלל.

ובינתיים – עד שנפתור את התעלומה, בכל זאת נכניס מעט סין גם לכאן:

רכבת לילה משומקום לשומקום בסין הגדולה -2 סינים חביבים מפתיעים בכך שהם שמעו על ישראל ואפילו יודעים היכן היא נמצאת. מספרים לנו על אהובתם Chava  ומתעניינים אם שמענו עליה. כמובן שזו לא אחרת מחווה שלנו. ולכו תנסו ללמד סינים לומר אלברשטיין.
ולבסוף, רגע לפני שעצמנו עיניים – ביצעו שיר מיוחד בשבילנו.


Responses

  1. כל הכבוד "סקטיטה" בעיקר על השיר…..
    וחוץ מזה מגירות המטבח שלנו עולות על גדותיהן ורק מחכות שתגיעי ותקחי משהו למטבחך אי שם במעונות…
    מקי

  2. איולה, זה גדול!
    הכי אהבתי את קולות הרקע..רכבת, אנשים ואת הקול שלך שרועד מהחשק להתפוצץ מצחוק..


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: