פורסם על ידי: ayouly | 7 בדצמבר 2010

עוגת פרג ואגסים ביין

דווקא בחג האש, אנחנו נזכרים בצד השלילי.
דווקא שאנחנו חוגגים את הנצחון של היוונים, הם מסייעים לנו.
דווקא שכל הארץ מדברת במונחי לחימה, אני חושבת על שלום.
דווקא שכולם מסתכלים על הכרמל, אני לשם שינוי עולה אל הגולן.
ועם כל הדווקא קשה לי לראות את ההר שלי שרוף.

החרמון מחליף צבעים והוא, מהסיבות הנכונות

ודווקא בחנוכה אני רוצה פורים. חולמת על אוזני המן והמון פרג.
מרד.
כי זה מה שהיהודים היו טובים בו מאז ומעולם, לא לעשות מה שאומרים להם.

עוגת פרג עם אגסים ביין

 

פיקניק בימים חמים יותר

מצרכים:
100 גרם פרג טחון
100 גרם שקדים טחונים
כוס שקדים
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס לימונדה (אני מכינה ביתית, סוחטת לימון עם כפית סוכר ומעט מיים רותחים והרבה מיים קרים)
1 כוס שמן
3 ביצים

לאגסים:
4 אגסים גדולים, קשים ויפים
4 כפות סוכר
1/4 כוס מיים
1 כוס יין

הכנה:

1. נתחיל עם האגסים ביין – לקלף את האגסים ולחצות אותם באמצע. להוציא עם כפית את הליבה עם הגרעינים.
2. לשים במחבת/ סיר רחב עם מקום לכל האגסים את הסוכר והמיים, עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס, להוסיף את האגסים ולסדר שיהיה מקום לכולם על התחתית. להוסיף את כוס היין ולהביא לרתיחה. לאחר שהנוזל הגיע לרתיחה, לכבות את האש ולכסות את הסיר.
מזל טוב– הכנתם אגסים ביין. טעים לנשנש סתם, לאכול מעל פנקייקס עם קצפת או עם בלילת גבינה מתוקה. את היין שנשאר מומלץ לשתות חם ולהרגיש לרגע בבקתה קטנה באמצע מדרון לבן עם המון גולשי סקי חתיכים.

3. העוגה עצמה – לשים את כל החומרים היבשים בקערה – הפרג, השקדים, הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והסוכר וניל ולערבב.
4. בקערה נוספת לערבב את החומרים הרטובים – השמן, הביצים והלימונדה. לערבב את כל החומרים היטב למסה אחת.
5. לשפוך את הקערה עם החומרים הרטובים לקערה עם החומרים היבשים. ו… זהו!
6. סידור העוגה בתבנית – לסדר את האגסים בתבנית – כשהצד החתוך כלפי מטה (כפי שרואים בתמונה להמחשה בלבד).

מבטיחה שיצאו לי רק 7 חצאים מ- 4 אגסים!

7. מעל האגסים לשפוך את הבלילה ולאפות את העוגה במשך שעה בתנור בחום של 170 מעלות.

 

ופרוסה לסיום

בתאבון!

מודעות פרסומת

Responses

  1. נראה מצוין. מאוד אוהבת את השילוב – מיוחד וטעים.


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: