העוגה הזו מזכירה לי את ימי במפעל ליצירת האושר, עבדות מצופה נייר פלסטיק מרשרש והרבה פייאטים. במחסן התחפושות הזוהר ומעל במה מעוצבת בשלל צבעים ושמלה מנצנצת, הייתי חולמת על הקונדיטוריה, 3 קומות מתחת, בה יושב מיכאל ורוקח קסמים ולצידו קורט יוצר חלומות מבצקים אלסטיים. בימים ההם שהייתי מתגנבת לקונדיטוריה, מחפשת את הסינר שחיכה לי במגרה השניה והכפפות מהמגרה מעליו ומחכה להנחיות. יושבת עם מיכאל לכוס אספרסו קצר וכותבת נמרצות בפנקס את סודות החומרים. ואחר כך, צופה ומנסה ומערבבת וטועמת, בוחשת , מרדדת , חותכת ולבסוף – יודעת שהחלומות מתרחשים כאן ועל הבמה שם למעלה זהו צל חיוור של אושר, אשר ימחה כטל מזגוגים החלון בבוקר.
המתכון למלית השוקולד מבוסס על המתכון של האתר בצק אלים.
חומרים:
בצק (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):
כוס קמח
כף סוכר
חצי כפית מלח
75 גר' חמאה
ביצה
3 כפות מיים
מלית:
שמנת מתוקה (מיכל של 250 מ"ל)
200 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% ומעלה)
חצי כפית מלח
ביצה
כף וחצי מחית פרלינה
קצפת קפה
שמנת מתוקה
כף קפה נמס/ מגורען
2 כפות סוכר
הכנה:
עיטור קפה – הראשון שמכינים, לוקחים חצי כוס שמנת מתוקה, מוסיפים אליה כף אבקת קפה ומחממים יחד עד להמסה מלאה של גרגרי הקפה, את חצי כוס השמנת מערבבים עם שאר השמנת ומניחים במקרר ל-4 שעות. השמנת חייבת להיות מאוד קרה לפני ההקצפה, אחרת לא תצא קצפת.
בצק – לחתוך את החמאה לקוביות ולשים את כל החומרים בפוד-פורססור, אם גם אתם סטודנטים עניים. התהליך קצת יותר ארוך אבל עדיין אפשרי:
בקערה שמים את הקמח, סוכר, מלח והחמאה. לשים את הכל יחד עד שהחמאה הופכת לפירורים מצופים קמח. מוסיפים את הביצה והמיים ומעבדים את הבצק עד שניתן לגבש את הבצק לכדור. את הבצק מרדדים לדיסקית ולשולחים למקרר לשעה או ל-10 דקות בפריזר. מרדדים את הבצק לגודלה של תבנית הפאי, מסדרים אותו על התבנית ויוצרים חוקים בעזרת מזלג. את הבצק מכסים בנייר אפייה/ נייר אלומיניום ומעליהם מניחים משקולת על מנת שלא יתפח – סוג כלשהוא של קטניות מיובשות. את הבצק אופים בתנור המכוון לחום של 160 מעלות במשך 10 דקות עם הכיסוי ו-5 דקות נוספות ללא הכיסוי במטרה שישחים מעט. מניחים 10 לקירור בחוץ.
מלית – בזמן שהבצק בתנור מכניסים למיקרו שמנת מתוקה עם שוקולד ומלח וממיסים אותם יחד.מוסיפים לתערובת הנוזלית את מחית הפרלינה ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. לאחר מנוחת הבצק בחוץ שופכים עליו את המלית ומכניסים לעוד 20 דקות אפיה עד שהמלית מתייצבת. מוציאים ומניחים להתקררות.
עיצוב הטארט – מוציאים את השמנת המתוקה עם הקפה ומקציפים לקצפת יציבה עם עוד 2 כפות סוכר. את הקצפת מעבירים לשק זילוף מעצבים תלוליות בצידו החיצוני של הטארט. אם הטארט מיועד לחובבי קפה – אפשר לזלף את הקצפת על כולו בתלוליות , אבל אז מומלץ להוסיף עוד 2 כפות סוכר, במטרה לשבור את המרירות של הקפה ולעטר באבקת קקאו שתפוזר דרך מסננת. אני העדפתי עיטור סמלי ותות שחתכתי דק ופרסתי כמניפה.
ומה עושים עם שאריות?
אם נשארו לכם בצק וקרם, התשובה תגיע בהמשך השבוע (וכפי שהובטח בפוסט הזה)
[…] גם לקחת את עיטור הקפה מטארט השוקולד ולעשות לו כבוד – לזלף אותו בצורה יפה […]
By: טארטים להמונים « לפתן צימוקים on 6 ביוני 2011
at 8:48