פורסם על ידי: ayouly | 6 ביוני 2011

טארטים להמונים

טארט שוקולד וטארט קפה

כשהייתי תינוקת קראו לזה דובי לא-לא, כשבגרנו מעט והגענו לגן היה ילד דווקא, מאוחר יותר זה התגלגל לצומי. והיום, לא בא לי להכין עוגות גבינה.
שוקולד.

בהמשך לפוסט של טארט השוקולד ולפוסט של גלידת נוטלה, אני מציעה עכשיו פוסט ניצול שאריות.

הבצק הוא אותו בצק טארט, המלית יכול להיות גלידת נוטלה שהכנתם או קצפת הקפה מפוסט הטארט, או קצפת רגילה וגלידה קנויה.
העקרון הוא די פשוט, אבל לפני זה אני אזכיר את המתכונים:

בצק פריך (תבנית 28 ס"מ, או 8 תבניות טארט אישיות בקוטר 8 ס"מ):

חומרים:
כוס קמח
כף סוכר
חצי כפית מלח
75 גר' חמאה
ביצה
3 כפות מיים

הכנה:
חתוך את החמאה לקוביות ולשים את כל החומרים בפוד-פורססור, אם גם אתם סטודנטים עניים. התהליך קצת יותר ארוך אבל עדיין אפשרי:
בקערה שמים את הקמח, סוכר, מלח והחמאה. לשים את הכל יחד עד שהחמאה הופכת לפירורים מצופים קמח. מוסיפים את הביצה  והמיים ומעבדים את הבצק עד שניתן לגבש את הבצק לכדור. את הבצק מרדדים לדיסקית ולשולחים למקרר לשעה או ל-10 דקות בפריזר.
מרדדים את הבצק לגודלה של תבנית הפאי, מסדרים אותו על התבנית ויוצרים חוקים בעזרת מזלג. את הבצק מכסים בנייר אפייה/ נייר אלומיניום ומעליהם מניחים משקולת על מנת שלא יתפח – סוג כלשהוא של קטניות מיובשות.  את הבצק אופים בתנור המכוון לחום של 160 מעלות במשך 15 דקות עם הכיסוי ו-10דקות נוספות ללא הכיסוי במטרה שישחים מעט.

מלית

כיד הדמיון הטובה.
ניתן להכין את גלידת הנוטלה ולזלף אותה על הטארט לפני הקפאתה ומעל לפרוס תות

בסיס טארט עם קצפת נוטלה ותות פרוס

ניתן גם לקחת את עיטור הקפה מטארט השוקולד ולעשות לו כבוד – לזלף אותו בצורה יפה ומעל לפזר מעט קקאו באמצעות מסננת

טארט קפה עם קקאו

ניתן ל'גבן' את הטארט הזה ולהכינו עם קרם הגבינה מעוגת הגבינה האישית ואז מומלץ לפרוס מתחת לקרם הגבינה פירות כמו נקטרינות או לקשט מעליו בפירות טרים

אופציה שונה, היא לקחת את קינוח שערות הקדאיף ופשוט להחליף את בסיסו, להכין את קרם הפטיסייר ולפזר מעל פירות חתוכים או פירות יער

שערות קדאיף עם קרם פטיסייר ופטל

וטיפ אחרון – כיצד גורמים לפירות להיראות זוהרים ויפים?

קודם כל, את שלב חיתוך הפירות והוספתם לעוגה נעשה אחרון, ממש לפני ההגשה(!).
לגבי הזיגוג – בקונדיטוריה משתמשים ב-נאפז', לנו יש את התחליף הביתי והזול :
4 כפות ריבת משמש (הכי פשוטה, ללא חתיכות פרי, ללא שום תיחכום, הג'ארות שמביאים בצבא)
2 כפות מיים

לחמם את הריבה והמיים יחד כשאתם מקפידים לערבב על מנת שהם יתאחדו. הריבה תאבד מטעמה בזכות המיים אבל המרקם הצמיגי ישאר.
לאחר שאין לכם יותר גושי ריבה צפים בתערובת, מכבים את האש, לוקחים מברשת ועוברים על הפירות עם התערובת. וזהו, העוגה מוכנה.

Bon appetit

ורגע לפני סיום, לפני שנה בחג השבועות היו המאבקים למען ילדי העובדים הזרים, דנתי כאן במעמד הגר לפי היהדות, לצערי השנה ילדי העובדים הזרים הם אינם היחידים שאנו רואים כגרים בחברה הישראלית, כל מי ששונה מאיתנו הוא זר ולא רצוי. הגרים הם בתוך החברה היהודית ובתוך החברה הישראלית. לפני כחודש הייתי בהרצאה של האמיר של העדה האחמדית בישראל  – הוא אמר שהוא איננו מחפש דו קיום אלא חד קיום, שלהם ושלנו יחדיו. לצערי, שני הצדדים לא מצליחים להסתכל על המציאות בכזו גדלות רוח ולנסות להבין, לכבד ולהסתדר. אני מציעה לכולם להכיר את העדה האחמדית שהיא מאוד מיוחדת וסבלנית בגישתה.
ולסיכום – "אמר רבי זעירא: מגילה זו אין בה לא טומאה ולא טהרה ולא איסור ולא היתר ולמה נכתבה? ללמדך שכר טוב לגומלי חסדים" (רות רבה פ"ב)
לכבוד, החג בואו ננסה לעשות טוב לנו ולשונים מאיתנו.

חג שמח!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: