בסוף החורף בא אביב, והאביב חיכה לי עם חברה בפריז.
ואחרי פריחה פריזאית וסבב קונדיטוריות מופלא, חזרתי לחג האביב
שהפתיע במזגו, באופיו ובעזבונו
פריז באביב כוסתה פריחה אופנתית, הפרחים פרחו שם לפי אישור והיה נדמה כאילו אני מתהלכת העיר כוסתה בעצם בחליפה מעוצבת תפורה היטב. הפרחים שם מנומסים, הם תמיד יפרחו בזמן הנכון ויכסו את המשטחים הנכונים, הם גם ידאגו שצבעם יתאים לשכניהם וביחד יצרו שמלה מרהיבה, שתוכננה היטב. והפריזאים יפסעו במשעולי הגנים עם הכבוד הראוי לכל פרח ופרח, מביטים, מריחים וממשיכים בדרכם. במרחק אלפי ק"מ מהם מתקיים לו זן אחר של פרחים, פרחים שיודעים לדרוש את היחס המגיע להם, כאן אין פריזאים שיפסעו בשבילי הגליל ברוך, אלא ילדים והורים שיטפסו ויצעקו ויקטפו. והפרחים כאן לא שואלים מתי לפרוח אלא פורחים בעוז ובעוצמה עם ריח משכר ובלאגן תמידי שהוא כל כך טבעי שמרגיש כמו בית.
עוגת גזר
חומרים:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס סילאן (ניתן להחליף בדבש או בסירופ מייפל)
1 כוס שמן
2 כוסות גזר מגורר
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
אגוזים שבורים
הכנה
להקציף את הביצים עם הסוכר החום עד שיש תערבות תפוחה בהירה יחסית, להוסיף את הסילאן והשמן ולערבב. להוסיף את הגזר ואבקת האפיה ולערבב ואז להוסיף את הקמח והתבלינים (מלח, אגוז מוסקט וקינמון). לערבב רק עד שהקמח והתבלינים נבלעים, להוסיף את האגוזים לערבבם. להעביר ל-2 תבניות אינגליש קייק ולאפות כשעה בחום של 170 מעלות.
הערה אקולוגית
כשאני אופה עוגות בתבניות חד פעמיות אני אופה אותן בתוך נייר אפייה, לאחר שהעוגה מצטננת ניתן לשלוף את העוגה עם נייר האפיה והתבנית יכולה לשמש לאפייה חוזרת, את העוגה אני מגישה בכלים שונים עם או בלי נייר האפיה, בתמונות כאן מצאתי שימוש לחלק השטוח של תבנית הביצים.
הערה קולינרית
אפשר כמובן להוסיף עוד תוספות מלבד האגוזים כמו צימוקים, חמוציות, קוקןס.
להשאיר תגובה