פורסם על ידי: ayouly | 6 ביוני 2010

נכון להיום, פיצה (ומהר!)

התלבטתי מאוד אם לכתוב על האירועים האקטואלים – מרמרה, התקפי הציונות של הסובבים אותי ושאר ירקות.  כמו שניתן להבין, אני דיי צינית כלפי גל הציונות שתוקף את הסביבה, למרות ואולי דווקא בגלל שאני מגדירה את עצמי כציונית במשך כל ימות השנה. אני חושבת שאנחנו צריכים לבדוק את עצמינו טוב מאוד, מה התרחש בפעילות הזו ואם אכן יוחלט להקים ועדה בינלאומית לחשוב היטב כיצד אנו מתנהלים מולה.
אבל, יותר מזאת לא אוסיף ולא אומר.
אחרי הכל, אני היום חלק מהבועה-  מוכרת גלידה בצבעי פסטל (מחומרים טבעיים בלבד) עם מוזיקת פופ רעשנית ברקע ופרחים ענקיים תקועים בשיער.
אבל זה נכון להיום, כי האמפולסיביות תקפה שנית.
אני כותבת אימפולסיביות כי זה נראה ככה מבחוץ, אבל את עצמי אני משכנעת ששמעתי את רוחות הצפון קוראות לי לצאת לטייל.
בשיחה עם ידיד הוא אמר לי (על בחורה אחרת) "היא הגיעה למסקנה שהיא מבולבלת…"
המשפט הזה מקסים בעיני- כמה אנחנו צריכים לחשוב עד שנבין ונודה בכך שאין לנו מושג.
אז, אולי זה כי אני מבולבלת אבל אני לפחות יהיה מבולבלת בסין, ויאטנם ותאילנד – החל מסוף החודש.

ובינתיים – פיצה. כי זה טעים.

1/4 כוס שמן זית ו- 3/4 כוס מיים

בצק:

2 כוסות קמח
1/2 כף שמרים יבשים (1/3 חבילת שמרית)
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מיים  (פשוט למלא את הכוס של השמן עד הסוף במיים)
1/2 כף סוכר
כפית מלח.

לשים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר ולערבב. להוסיף את המלח. לשפוך את כוס הנוזלים ולערבב – בהתחלה עם כף ואז לעבור ללישה ידנית.
ללוש עד שיש בצק אחיד ונעים לעבוד איתו (אם יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית, אם רטוב מדי להוסיף עוד מעט קמח, אבל בגדול היחס הזה מעולה!)
זהו! הבצק מוכן, עכשיו צריך לרדד אותו על נייר אפיה (או בין 2 ניירות אפיה) לגודל של נייר אפיה ולהעביר את הנייר לתבנית גדולה ונמוכה של תנור  והגיע הזמן להכין את הרוטב..

רוטב עגבניות
אחותי אנינת הטעם תטען שהרוטב הכי טעים לפיצה הוא קטשופ – וכמובן שקטשופ אוסם, אחרת היא לא תאכל. אז אפשר להכין את הרסק עם קטשופ אבל אם אתם מעט פחות אליטיסתים בטעמכם תוכלו להנות מרוטב שתכינו בעצמכם בשניות. וגם פה אפשר לעשות קיצורי דרך.

3 עגבניות
1 בצל בינוני
2 שיני שום או כפית שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות (אפשר לוותר ובמקום זה להגדיל את כמות העגבניות ל- 6)
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית אורגנו, 1/2 כפית בזיליקום
מלח, פלפל
מעט שמן זית (רצוי זית אבל אפשר גם שמן אחר)
אופציית שדרוג – עלי בזיליקום

לקצוץ את הבצל קטן, לגרד את העגבניות בפומפיה ולשמור את כל המיץ!
לטגן את הבצל בשמן זית עד שמשקיף,  ולהוסיף את השום והעגבניות. לטגן את הכל יחד ולהוסיף את הסוכר והתבלינים. לבשל יחד עוד מעט ולכבות את האש.
למרוח את הרוטב על הבצק  ואם יש לפזר מעל את עלי הבזיליקום.

קיצור דרך – רוטב חלופי ומהיר יותר זה קופסת רסק עגבניות קטנה עם בצל קטן חתוך דק, כפית שום כתוש, חצי כפית סוכר, אורגנו, בזיליקום וחצי קופסת רסק מלאה במיים רותחים.
לערבב הכל מהר ומוכן.

ולבסוף החלק השווה של הפיצה –

גבינה ותוספות

גבינה צהובה מגורדת או פתיתי גבינה צהובה לפיצה או מוצרלה אמיתית (אם אתם ממש משקיעים) ומעל – השמיים פתוחים – זיתים, גבינה מלוחה, עגבניות, תירס, בטטה, בזיליקום, פלפלים, בצל, קישואים, חצילים מטוגנים, בטטה, אנשובי, טונה ועוד מבחר אופציות שלא נגמר.
כמובן שאפשר גם שרצים ובשר
אבל! בשום פנים ואופן לא פטריות!

לאפות את הפיצה כחצי שעה בחום של 180 מעלות או עד שהבצק משחים (לפעמים מעט יותר מחצי שעה זה תלוי בתנור)

ורגע לפני סיום… רוחות הצפון


Responses

  1. […] אתמול כששמתי קישור לנכון להיום של זוהר ארגוב זה היה מיועד להיות טיזר לפינת התרבות של היום – שהייתה אמורה לכלול גרסא מגניבה לשיר. אבל, כמו שג'ון אמר Life is what happens to you when you're busy making other plans ורצה הגורל ומה שהיה נכון לאתמול, כבר לא נכון להיום. היום בשעה 5 בבוקר סבתי נפטרה. זה גדול מדי בשביל להבין את זה ביום אחד, וכמובן שתמיד לאלתרמן יש את המילים הנכונות […]


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: