פורסם על ידי: ayouly | 10 בנובמבר 2010

פאי רועים shepherds pie

יש מתכונים ותמונות שנאספים ונאגרים במחשב שלי זמן ארוך, תמיד יש משהו אחר לכתוב, לפרסם, צילום חדש ומהמם שאני חייבת לפרסם עכשיו!
הם מתכונים מעולים אבל משום מה לא מצליחה לצלם אותם היטב. מתכונים שמשוחזרים שוב ושוב אצלי ואצל החברים שזכו לטעום אותם.

הסיפור המקורי שתכננתי לפרסם איתו דווקא כלל שיחת חברים ותכנון ארוחה משותפת שהתנאים שהוצבו היו:בשר, מהר וזול. פאי הרועים אז הוכתר בהצלחה מירבית.
הוא אפילו הצליח לסחוט שבח והלל מיווני, מקסיקני ובוליביאני (לא! אין המשך לבדיחה הזו..)

בסוף השבוע האחרון הבחור ואני העברנו את השבת אי שם מעבר להרי החושך, בבאר שבע.
שם, גם בדרום הרחוק, יש לי מברשת שיניים. מה שמעלה את המניין ל- 4 מברשות שיניים ב-4 ערים שונות ומצד שני יש רק מקום אחד שאני קוראת לו בית.
כי להשאר בירושלים נקרא לסגור ומהאוניברסיטה אני צועדת לי כל יום בחזרה אל "הדירה".  בהתכתבות עם חברה, שמנסה לבנות לעצמה בית בעיר, שהיא הרבה יותר רחוקה מבאר שבע, ניסיתי להבין מה זה בית.

להירדם על הספה בסלון, ריח של בישולים, לדעת בדיוק איזה אוטובוס לוקח אותי לאן, לצאת רק עם מגבת מהמקלחת, לדעת שאני יכולה לארח- אם ארצה בכך, להוציא בטבעיות דברים מתוך מקרר, להשקות עציץ, לזרוק את הבגדים בבלגן בארון ולהתעצבן שאני לא מסודרת יותר, להשמיע מוזיקה ולשיר איתה בקולי קולות, ליישר עוגה.

פאי רועים (מתאים ל-4-5 אנשים)

אני אתן כאן שתי אופציות שונות לתיבול הבשר ותוספת ירק, שתיהן מעולות ונחמד לגוון ביניהן.

רוטב עגבניות וחצילים או תיבול עדין ועגבניות

מצרכים:

500 גרם בשר טחון טרי או קפוא שהופשר, במקרר.
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
8 תפוחי אדמה קטנים או 5 תפוחי אדמה בינוניים ו- 4 גדולים
כפית אורגנו מיובש
מלח, פלפל

רסק עגבניות
כפית סוכר
חציל
או
2 כפיות חרדל
כף דבש
עגבניה פרוסה

הכנה:
1. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות, בגודל בינוני – כ- 6X6, אם התפוחי אדמה שלכם קטנים – לחתוך לחצי.
2.להעמיד את תפוחי האדמה בסיר על האש עם מיים רותחים ומעט מלח למשך 20-30 דקות או, עד שיהיו רכים, לאחר מכן לסנן את המיים ולמעוך את תפוחי האדמה לפירה. (עם הכלי המיוחד או עם מזלג) למעוך את תפוחי האדמה לפירה כל עוד הם חמים וכך הם יהיו יותר נוחים לעבודה.
3. בינתיים, בסיר לטגן את הבצל הקצוץ בשמן ולאחר שמחליף צבע לשקוף- להוסיף את הבשר הטחון ולערבב כל הזמן, כדי שהבשר יהיה במרקם פירורי!
4. לאחר שהבשר מחליף צבע לאפור – לתבל- וכאן נפרדים ל- 2 האופציות
א. רוטב עגבניות עם חציל קלוי – להוסיף לבשר קופסא בינונית של רסק עגבניות, אורגאנו, סוכר ומלח-פלפל. לערבב את הבשר היטב ולכבות את האש.
בינתיים לפרוס את החציל לטבעות ואותם לטגן/ לקלות בתנור (עם מעט שמן זית מעל) עד שיתרככו (בערך 15 דק' בטוסטר לטבעות דקות).
הרכבת המנה – להעביר את הבשר לתבנית ולשטח אותו שם, מעליו לפזר את החצילים הקלויים ומעליהם את הפירה. לאפות 20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.

גרסת העגבניות חצילים (תודה לבחור על הצילום)

ב. בשר בתיבול עדין עם עגבניה – לתבל את הבשר בחרדל, דבש, אורגנו ומלח-פלפל. לפרוס את העגבניה דק.
הרכבת המנה- להעביר את הבשר לתבנית, להוסיף מעליו את פרוסות העגבניה ומעל לסדר את תפוחי האדמה. לאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות.

 

מה מסתתר לנו בפנים?


Responses

  1. כשאחותי הקטנה עזבה את הבית של ההורים ועברה לגור לבד היא שאלה אותי מתי היא תרגיש שהדירה החדשה היא הבית שלה. כמה זמן זה לוקח. חשבתי וחשבתי ואמרתי לה – כשתרדמי על הספה, בלי לתכנן, ותשני שם שינה טובה ומתוקה תדעי שאת בבית.
    🙂
    המתכון נראה נהדר והולם ערב חורפי. מתי יגיע אלינו כזה ערב…?

    • תודה רבה!
      ובשביל ערב חורפי וקריר – את מוזמנת לירושלים… לא חסרים כאן כאלו!

  2. מה אומר ומה אספר אין , אין עליך. התחושות לגבי מהו בית –בול פגיעה. לגבי המתכון , היית מאמינה שניסינו פעם לעשות אותו לארוחת חברים עם מקי אבל עם קוביות בשר שלר בושלו קודם ועם תפוחי אדמה כנ"ל…. את וודאי מתארת לעצמך מה אכלנו אותו ערב 🙂
    נשיקות ארי.

    • פיצה?
      תודה רבה ארי! נשיקות ושבת שלום!

  3. ארי סתם משמיץ.פאי הרועים דאז לא הצליח משום שלא השתמשתי בבשר טחון , אלא בקוביות בשר. וחוץ מזה הייתי עקרת בית צעירה ובלתי מנוסה.
    כשתבואי אלינו עם הבאר שבע …… תזכי לארוחה מדהימה עם או בלי פאי רועים.


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: