פורסם על ידי: ayouly | 9 בינואר 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס

" חיפוש ב'גוגל' של הביטוי "מתכון עוגיות שוקולד-צ'יפס" מעלה כ- 24,600 תוצאות, המתכונים כמובן הם שונים ומגוונים ומכל מתכון יוצאת עוגייה אחרת."

המשפט הזה פתח עבודה שהגשתי השבוע שעסקה בשאלת רלוונטיות הדמוקרטיה למשטרים בני זמננו.  אז אני לא אכריח אתכם לקרוא את העבודה ומה הקשר בין עוגיות שוקוצ'יפס לדמוקרטיה, אבל מה יותר מתבקש מאשר את העוגיות הללו על מנת להמתיק את הסופ"ש, רגע לפני קפיצת ראש עמוקה הישר לעונת המבחנים.

אז נכון, יש אלפי מתכונים לעוגיות שוקוצ'יפס וכל אחד מוכן להשבע ששלו הכי טוב שיש. אחרי המון נסיונות – הנה המתכון שכרגע עונה על הציפיות שלי – פריך ביותר, שוקולדי ברמות ולא חונק במתיקות (מה שמאפשר לאכול כמה ברצף…) מהמתכון יוצאות בערך 50 עוגיות.

ליווי מושלם לקפה או שוקו ביום סגרירי

חומרים

150 גר' מחמאה/ חמאה
1 כוס סוכר (אני משתשמת בחצי חום, חצי לבן)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח (חשוב מאוד, בשביל לאזן את המתיקות)
2 כוסות קמח*
1/2 1 כפיות אבקת אפיה

1/4 1 כוסות שוקוצ'יפס
1 כוס אגוזי מלך מרוסקים לחתיכות

הכנה

במיקסר להקרים את החמאה והסוכר כ-2 דקות ולהוסיף את הביצה, תמצית הוניל והמלח, להמשיך לערבל עוד 2 דקות.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב ידנים, לאחר שהם נטמעים בבלילה להוסיף את התופסות ולערבב עד שהם מפוזרים בלילה.
ליצור את העוגיות בעזרת 2 כפיות או לשחק וליצור כדורים עם הידיים. לנסות ליצור עוגיות בגדים דומים כדי שזמן האפייה יהיה זהה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 15 דקות או עד שהעוגיות משחימות. כשהעוגיות חמות הן רכות אך, כשהן יתקררו הן יהיה פריכות ונפלאות.

* קמח – ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא (ולקחת בחשבון שהן יצאו מעט פחות פריכות אבל עדיין מעולות) או להמיר מחצית מכמות הקמח בשיבולת שועל. ניסיתי לעשות חצי קמח מלא וחצי שיבולת שועל ויצא מעט פחות מוצלח.

שבת שלום

וגם עוד דרך להשאר ערים בשעות החרישה...


תגובות

  1. נראות מצוין

  2. רעיון מעולה להחליף חצי מכמות הקמח בקוואקר. העוגיות נראות טעימות ביותר.

    • תודה רבה!
      אני מחכה בציפיה למתכון חדש אצלך… 🙂

  3. הולכת להכין…..העוגיות ניראות לי מעולות תודה

  4. הן כבר בקופסא. הכפלתי את כמות החומרים ,היתמלאו להם 2 קופסאות…..
    תודה.

    • בשמחה
      איך יצא?

  5. וואו, יצא מעולה!! כבר הרבה זמן אני מחפשת את המתכון המנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס ונראה לי שמצאתי 🙂 תודה על המתכון הנהדר והקל!


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

קטגוריות

%d בלוגרים אהבו את זה: