" חיפוש ב'גוגל' של הביטוי "מתכון עוגיות שוקולד-צ'יפס" מעלה כ- 24,600 תוצאות, המתכונים כמובן הם שונים ומגוונים ומכל מתכון יוצאת עוגייה אחרת."
המשפט הזה פתח עבודה שהגשתי השבוע שעסקה בשאלת רלוונטיות הדמוקרטיה למשטרים בני זמננו. אז אני לא אכריח אתכם לקרוא את העבודה ומה הקשר בין עוגיות שוקוצ'יפס לדמוקרטיה, אבל מה יותר מתבקש מאשר את העוגיות הללו על מנת להמתיק את הסופ"ש, רגע לפני קפיצת ראש עמוקה הישר לעונת המבחנים.
אז נכון, יש אלפי מתכונים לעוגיות שוקוצ'יפס וכל אחד מוכן להשבע ששלו הכי טוב שיש. אחרי המון נסיונות – הנה המתכון שכרגע עונה על הציפיות שלי – פריך ביותר, שוקולדי ברמות ולא חונק במתיקות (מה שמאפשר לאכול כמה ברצף…) מהמתכון יוצאות בערך 50 עוגיות.
חומרים
150 גר' מחמאה/ חמאה
1 כוס סוכר (אני משתשמת בחצי חום, חצי לבן)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח (חשוב מאוד, בשביל לאזן את המתיקות)
2 כוסות קמח*
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 1 כוסות שוקוצ'יפס
1 כוס אגוזי מלך מרוסקים לחתיכות
הכנה
במיקסר להקרים את החמאה והסוכר כ-2 דקות ולהוסיף את הביצה, תמצית הוניל והמלח, להמשיך לערבל עוד 2 דקות.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב ידנים, לאחר שהם נטמעים בבלילה להוסיף את התופסות ולערבב עד שהם מפוזרים בלילה.
ליצור את העוגיות בעזרת 2 כפיות או לשחק וליצור כדורים עם הידיים. לנסות ליצור עוגיות בגדים דומים כדי שזמן האפייה יהיה זהה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 15 דקות או עד שהעוגיות משחימות. כשהעוגיות חמות הן רכות אך, כשהן יתקררו הן יהיה פריכות ונפלאות.
* קמח – ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא (ולקחת בחשבון שהן יצאו מעט פחות פריכות אבל עדיין מעולות) או להמיר מחצית מכמות הקמח בשיבולת שועל. ניסיתי לעשות חצי קמח מלא וחצי שיבולת שועל ויצא מעט פחות מוצלח.
שבת שלום
נראות מצוין
By: נטלי on 9 בינואר 2011
at 9:45
תודה רבה
By: ayouly on 13 בינואר 2011
at 15:51
רעיון מעולה להחליף חצי מכמות הקמח בקוואקר. העוגיות נראות טעימות ביותר.
By: רוני on 10 בינואר 2011
at 11:37
תודה רבה!
אני מחכה בציפיה למתכון חדש אצלך… 🙂
By: ayouly on 13 בינואר 2011
at 15:44
הולכת להכין…..העוגיות ניראות לי מעולות תודה
By: אוהבת לאפות 1 on 13 בינואר 2011
at 11:36
הן כבר בקופסא. הכפלתי את כמות החומרים ,היתמלאו להם 2 קופסאות…..
תודה.
By: אוהבת לאפות 1 on 13 בינואר 2011
at 15:36
בשמחה
איך יצא?
By: ayouly on 13 בינואר 2011
at 15:44
וואו, יצא מעולה!! כבר הרבה זמן אני מחפשת את המתכון המנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס ונראה לי שמצאתי 🙂 תודה על המתכון הנהדר והקל!
By: אפרת on 2 באפריל 2011
at 19:21